Vorige | Volgende

Bilderdijkstraat 87 - 1 AMSTERDAM

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Dit is een huis voor iedereen! Hoe we dat weten? Uit eigen ervaring! Alleenstaand, stel of gezin: met dit driekamerappartement in deze waanzinnige buurt kun je echt alle kanten uit!

De makelaar die dit huis nu voor ons aanbiedt, toonde Joris (toen nog alleen) dertien jaar geleden een behoorlijk vervallen en uitgeleefd appartement. Joris zag een fijne plek waar hij iets heel moois van zou kunnen maken. Een plek waar hij van de ochtendzon op het grote dakterras van ca. 30 m² kon genieten met een kop koffie en een krantje. In een huis middenin een buurt waar toen ook al genoeg te beleven was en die in de jaren dat hij er woonde alleen nog maar bruisender is geworden. Hij renoveerde het appartement dat deel uitmaakt van een monumentaal gebouw dat opvalt in de straat (voormalig Depot der Zuid-Hollandse Bierbrouwerij) in stijl en met gevoel en bedacht een slimme indeling. Iedereen die hier voor het eerst binnenkomt, valt direct voor de opvallende ligging van de keuken: tussen de voor- en achterkamer in, waardoor de open keuken echt het hart van het huis vormt. Mensen zijn ook altijd onder de indruk van de bewaard gebleven details, de mooie authentieke glas-in-lood-deuren, de ruime badkamer, de marmeren schouwen en vooral de hoge plafonds en het licht in huis.

Joris kocht het huis van 61 m² met het idee om er ooit ook heel fijn te kunnen samenwonen. En dat gebeurde. Ook voor ons als jong, werkend koppel met een gevuld sociaal leven bleek het huis uitermate geschikt, want de dubbele en-suite bood genoeg mogelijkheden zodat we elkaar niet in de weg hoefden te zitten als we ieder onze eigen bezigheden hadden. En toen kwam het eerste kind. Verhuizen of toch in die bloeiende buurt blijven? Pal tegenover een heerlijk terras op het altijd gezellige Kwakersplein en op loopafstand van winkels zoals Marqt, Albert Heijn, Kruidvat en de Hema, speeltuintjes, parken zoals het Vondelpark, Westerpark, Rembrandtpark, kinderboerderij Zimmerhoeve met het Suikertantes café, crèche, huisarts, Marokkaanse bakker, de Hallen en bijna iedere week een nieuw restaurant om uit te proberen.

De buurt en het huis bleken ook heel geschikt voor een jong gezin. De slaapkamer werd kinderkamer en de voorkamer werd slaapkamer. Dat bleek ook een fijne indeling: naast de badkamer en de voorkamer is een heerlijk lichte en ruime plek. Op het dakterras grenzend aan de woonkamer, genieten in de ochtendzon terwijl de kinderen er spelen. De afstand tot de huizen aan de overzijde is voor Amsterdamse begrippen groot en daardoor geeft de buitenruimte een gevoel van rust. Ook met twee kleintjes bleek het huis en de locatie nog steeds heel geschikt. Maar nu oudste voor het eerst naar school gaat en de jongste ook haar ruimte gaat opeisen is het tijd voor een nieuwe stap. Dat betekent afscheid van het huis waar zoveel mooie herinneringen liggen. Afscheid van de heerlijke buurt waar we vast nog heel vaak terug zullen keren!

Wat kunnen we er verder over zeggen? Dat het appartement voorzien is van alle comfort van deze tijd. Dat we een moderne, lichte keuken hebben met een smaakvol zwart natuurstenen werkblad verdeeld over twee wanden. Een heerlijk groot fornuis met vijf gasbranders en een grote oven, een hoge ijskast met vriesladen en natuurlijk een vaatwasser. Twee jaar geleden hebben we de badkamer gerenoveerd. Aan de voorkant hebben we een paar jaar geleden prachtige klassieke kozijnen met dubbel glas laten plaatsen en de ketel is net nieuw (februari 2017). Dat gaan we allemaal missen maar het is ook een leuk idee dat iemand anders er net zo van gaat genieten als wij!

NB Eigen grond dus geen gezeur met hoge erfpachtcanon!

Vereniging van Eigenaren:
* Naam VVE: VVE Bilderdijkstraat 87 t/m 97 & Da Costakade 106 t/m 110 11 te Amsterdam
* Eigendomsaandeel: 6.628/321.695-ste aandeel
* Stemaandeel: 6.628 van de 321.695 stemmen
* Maandelijkse bijdrage: € 75,=
* Kaspositie per 01 oktober 2015: € 129.167,64
* Onlangs uitgevoerd onderhoud:
- buitenschilderwerk houten kozijnen 2015
- trappenhuis 2017
* Plannen tot onderhoud: momenteel geen plannen, het pand is in uitstekende conditie.

Omgeving:
* Winkels: Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt, Negen Straatjes
* Supermarkt: Marqt, Albert Heijn, Dirk vd Broek; Bilderdijkstraat
* Sport: Delight Yoga; Bilderdijkstraat, Your Fitness Centre; Jan van Galenstraat, Sport Plaza Mercator; Jan van Galenstraat,,
* Horeca: Bar met Terras LouLou; Kwakersplein, Foodcourt in De Hallen, Lunchroom De Liefde; Bilderdijkpark, Koffiebar Monk's Coffeeroasters, Traiteur Bilder & De Clercq, Lunchroom Huis van Lopez, MD Bar en Kitchen, Lunchroom Sugarless en Mijnheer en mevrouw Keus, Happyhappyjoyjoy; allen aan de Bilderdijkstraat; Eetcafé Fier, Eetcafé Hendrix en kiprestaurant aan het Spit; De Clercqstraat
* Openbaar vervoer: tram 3, 7, 12 ,13,14 en 17; halte Bilderdijkstraat,
* Leidseplein: binnen 5 minuten met de fiets via de Kinkerstraat en Nassaukade,
* Ringweg A10: binnen 6 minuten met de auto via de Frederik Hendrikstraat, Tweede Hugo de Grootstraat en Jan van Galenstraat naar de S 105,
* Parkeermogelijkheden: voor de deur via het bewonersvergunningenstelsel of via de betaalautomaat.

.
Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben ingemeten, voldoet deze wellicht niet aan de Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580).
Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


Aspirant-kopers worden ten alle tijde uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
30 m²
Inhoud
220 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, dubbele wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
q
Indexnummer
a7
Perceel
7688
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype
zonneterras
Tuin
6 x 5 m
Oppervlakte
30 m²
Bereikbaar via achterom
nee
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart

Nabijgelegen

Deel dit object