Vorige | Volgende

Rua Visconde de Ferreira 22 Ferreira do Alentejo (Portugal)

Vraagprijs € 1.000.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Omschrijving
Het Palacete Menezes is een uniek paleisje uit 1852. Het is op authentieke wijze gerestaureerd. Het gebouw (ca. 900 m²) bestaat uit twee prachtige verdiepingen, een zolder en een tuin (ca. 300 m²). Het is het grootste huis van het stadje.
Op de begane grond bevinden zich de hal, een badkamer, een muziek, lees- en tv zaal, een ‘tearoom‘, de keuken, een rookkamer voor worsten, een eetkamer, het kantoor, de receptie en nog een of twee kamers voor mensen die niet de trap op willen of kunnen lopen. Verder is er nog een prachtige badkamer in graniet waar een porseleinen badkuip staat (waarin het mogelijk is te baden met wijnolie), en een monumentale trap, eveneens van graniet, met wanden van marmer. Tussen het gebouw en de tuin bevindt zich het lange terras met een balustrade, dat zeer geschikt is om er te lezen met een kopje thee. En dan is er nog de schitterende tuin met veel sinaasappelbomen en planten.
Op de eerste verdieping heeft het huis negen mooie slaapkamers, een vier bijzonder grote badkamers en een zeer breed balkon waar je kunt zonnen en uitrusten. Er is een mooie kapel.
De zolder is groot en geschikt voor studiebijeenkomsten of vergaderingen. Er zijn tien kamers en twee gezelschapszalen. Centraal is een grote en chique ruimte die kan dienen als de kamer van de docent/trainer.

Het Paleis is op dit moment in gebruik als hotel. De eigenaar beschikt over de daartoe verplichte vergunningen. Het pand wordt verkocht inclusief vergunningen en roerende zaken.

Het paleis Meneses ligt in het historische centrum van Ferreira do Alentejo, goed
geïsoleerd door grote muren, die het een intieme en rustige sfeer geven. Naast het gebouw is een parkeerterrein voor tien auto’s. Vlakbij ligt het stadshuis, de kerk en de bibliotheek van de stad. Ook is er een bakker, een supermarkt en een aantal restaurants.
Het stadje Ferreira do Alentejo is erg oud. Het was al een stad in de Romeinse tijd. Toen heette het Singa. Toen de Visigoten (barbaren uit het noorden) het stadje probeerden te beroven, ging de smidse (ferreira) voor de poorten van het stadje staan met twee hamers in haar hand en heeft hiermee de barbaren verjaagd… Het oude kasteel van de orde van Santiago bestaat niet meer. Het kerkhof van het stadje heeft die plek ingenomen.
Ferreira ligt heel centraal in de provincie Alentejo, tussen Lissabon (150 km van Ferreira), de Algarve (150 km) en de kust (70 km). Spanje ligt er 80 km vandaan, en het vliegveld van Beja (dat in 2008 klaar zal zijn) ca. 20 km.

Het stadje, dat nog de rust van een dorp kent, heeft niettemin een museum, een bibliotheek, een cultureel centrum, een bioscoop, een VVV-kantoor en een grote verscheidenheid aan restaurants. De gemeente heeft 4.866 inwoners. Op 5 maart heb je ‘de vrije dag’. De markt is op iedere eerste zaterdag van de maand. De Beurs valt op de derde zondag van september.
Het stadshuis van Ferreira. De kerk met het beeld dat Vasco da Gama meenam naar
Indië.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Menezes Palace Hotel is a unique palace, built in 1852. It has been carefully and authentically restored to its original splendour. The building consists of two beautiful floors, one measuring 900 m2 with a garden of 300 m2. It is the largest house in the town. On the ground floor, can be found a salon, bathroom, music, reading and TV room, a ‘tearoom’, kitchen, a smokehouse for sausages, a dining room, office, reception and two additional rooms for those who cannot or do not wish to walk upstairs.

In addition, there is a lovely granite bathroom with a porcelain tub (where it is possible to bathe in wine oil), a grand staircase, also of granite with sides of marble. Between the main building and the garden, can be found the long terrace with a banister, where guests can relax with a cup of tea. And then there is the splendid garden, filled with orange trees and other plants. On the first floor, the house has 9 bedrooms, four especially large bathrooms and an extra broad balcony where guests can relax and sun themselves. There is also a beautiful chapel.

The attic floor is large and suitable for seminars or conferences. There are 10 rooms and 2 reception halls. Centrally is a large and chic area that can serve as a room for the instructor or group leader.

The Menezes Palace lies in the historic centre of Ferreira do Alentejo, well isolated with large walls, that give an intimate and rustic atmosphere. Next to the building is a parking lot which can accommodate 10 cars. Nearby is the city hall, the church and the city library. There is also a bakery, supermarket, and a diversity of restaurants.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Karakteristieke villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1852

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
900 m²
Bruto inhoud
3.150 m³

Indeling

Energie

Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, zuidwest, 20 x 15 m
Oppervlakte
300 m²
Bereikbaar via achterom
Nee
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Rua Visconde de Ferreira 22 Ferreira do Alentejo (Portugal)

naar Rua Visconde de Ferreira 22 Ferreira do Alentejo (Portugal)
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object